Jonas Sjösteds vallöfte till våldtäktsmän

Jonas Sjöstedt vill ha halvtidsfrigivning för förstagångsförbrytare vid gott uppförande på anstalt. När han i SVT konfronterades med att han ville halvtidsfrige våldtäktsmän så svarade han att tycker att människor som visat att de gett upp sitt kriminella liv och skött sig ska få komma ut på halvtid.

På Vänsterpartiets hemsida står detta:

”För att öka förutsättningarna för rehabiliteringen till ett liv i frihet och undvika de skadliga effekter som uppkommer vid längre fängelsestraff vill Vänsterpartiet bland annat återinföra halvtidsfrigivning för förstagångsdömda och införa en grundutbildningsgaranti upp till gymnasienivå och möjlighet till yrkesutbildningar för intagna i kriminalvården samt öka användandet av elektronisk fotboja som ett alternativ att avtjäna ett utdömt straff på.”

Jonas Sjöstedt sprider helt enkelt myten om att våldtäktsmän skulle vara stökiga individer med kriminellt liv. Denna så kallade feminist till partiledare inser inte att våldtäkter sker oftast av personer i ens bekantskapskrets och ofta har väldigt ordnade liv och beteenden. De är inte i behov av gymnasieutbildningar och svetsarkurser. Med andra ord så är de knappast de stökiga, eller återkommande kunderna hos Kriminalvården, och därmed kommer de inte ha några problem att följa de ganska enkla och basala instruktioner som finns i svenska fängelsen. Men det mest häpnadsväckande är att de vill inte ens ha dem i fängelse, med elektroniska fotbojor ska dessa människor ges bekvämligheterna av deras eget hem och samtidigt friges från dessa fotbojor endast efter halvtid av deras straff.

Häpnadsväckande är att Vänsterpartiet i sin kriminalpolitik helt saknar brottsoffret och det allmänpreventiva perspektivet, det är av hänsyn för våldtäktsmän och andra kriminella som vänsterpartiet formar sina reformer.

När han fick frågan i partiledarutfrågningen om hustrumisshandlare svarade han likadant, nämligen att de också ska få halvtidsfrigivning – men hustrumisshandlare är oftast förstagångsförbrytare – där kvinnor ofta har en enda chans att efter lång tortyr hos dessa män komma fri och göra sin anmälan – dessa vill Jonas Sjöstedt också halvera straffet för.

Det intressanta med Jonas Sjöstedts resonemang är att det är det svenska systemet med att döma förbrytelser i klump så kan en tex serievåldtäktsman, som oftast inte har några tidigare förbrytelser, men när man griper honom med många våldtäktsförsök och våldtäkter bakom sig räknas som en förstagångsförbrytare. Trots att personen ifråga kan ha terroriserat hela städer i år.

Dumt Sjöstedt, speciellt från en person som kallar sig feminist. Vänsterpartiet verkar visst vara till salu, fast till samhällets värsta fasor.