Judisk femåring undrar över beväpnad polis utanför dagis

Judisk femåring undrar över beväpnad polis utanför dagis

Det är väl en tidsfråga innan SR frågar denna oskyldiga kille om hans ansvar för varför han behöver skyddas av tungt beväpnad piketpolis.

Kommer våra kulturskribenter ojja sig över hur onödigt det är att betala för denna pojkes beskydd?

Han provocerar ju med sin existens våldsverkare. Idag rings det ju tydligt att provokation för provokationens skull är ju den största synden. De där fingermålningarna har ju säkert enligt den Lindeborgska logiken inte någon verkshöjd, något som tydligen krävs idag för att man inte ska behöva bli skjuten av mördande fanatiker.

Nu har postmodernisterna och relativisterna uppnått sitt samhällsklimat, där medietyckare propagerar utan att skämmas fritidsgårdar som vapen mot terrorism och höjer varningens finger och stämplingens hand över alla som anser att vi bör stävja terror och hotbilder mot femåringar hårdare än bara ha telefonlinjer till Mona Sahlin.

Samtidigt odlar samma tyckare ett medieklimat där alla röster utom de extrema trängs bort. De kammar hem sina 30 silverpenningar i klickvänliga, obalanserade och osakliga artiklar som antingen gör oss förbannade eller förfärade.

Denna mediala dödsdans kommer leda till en sak. Slutet på de moderata, i ordets ursprungliga betydelse, åsikterna. I ett klimat där varje avsteg från medias gillande gör dig till extremist, samtidigt som riktig extremism är det enda som tidningarna idkar. För klickens skull. För kickens skull.

Där du antingen behandlar våldets apologeter som jättebebisar eller stämplar samtliga som bär deras etniska drag som lika skyldiga.

– Annars blir det inget drag i debatten, ju.
– Vi måste ta debatten, ju.
– Vi måste kunna prata om det, ju.

Men vi kanske ska lära oss något från den Israeliska ambassadören Isaac Bachman, vägra anta premisserna för frågan, vägra acceptera det extrema narrativet, låta dem klippa bort så mycket av sin dödsdans det inte finns något kvar.

Men står vi här, med SWAT-styrkor framför förskolor och stirrar ner i avgrunden. Och avgrunden stirrar rakt tillbaka.