Nya uppgifter om MP:s stöd till Mohamed Temsamani

Miljöpartiet bröt sin tystnad häromdagen med en lång kommentar blandat med lögner, felaktigheter och halmgubbar i sitt försvar av islamisten Mohamed Temsamani (mp). I detta inlägg kommer jag lägga fram skärmdumpar från Temsamani själv för att motbevisa MP:s uppenbara lögner och felaktigheter.

Miljöpartiet skriver:

”SVT skriver också att Mohamed på twitter har “uttryckt stöd för Turkiets president Recep Tayyip Erdogan” och att han skriver “positivt om islamism”. Enligt Mohamed uttrycker inte dessa tweets ett stöd för Erdogan, de utgör ett resonemang kring valresultatet i Turkiet och kritiken som följde i Sverige och svensk media.”

Nu är de inlägg som SVT fått ta del av inte de enda, Det finns fler explicita hyllningar från Temsamani (mp) till Erdogan och AKP:

 

temsamani100

Miljöpartiet skriver:

”Mohameds intresse för Frihets- och rättvisepartiet, Muslimska Brödraskapet och andra muslimska organisationer och rörelser runt om i världen är kopplat till hans studier. Mohamed är inte involverad eller delaktig i det politiska arbetet i de nämnda organisationerna så som Hanif Bali påstår.”

Mohamed Temsamani har kopplingar till för Islamska förbundet i Sverige, en organisation som är en del av Federation of Islamic Organisations in Europe (FIOE).  Enligt terrorismforskaren Magnus Norell är FIOE en del av Muslimska brödraskapets nätverk i Europa. Enligt Mohammed Mahdi Akef, ledare för Muslimska brödraskapet fram till 2010, är medlemskap i FIOE liktydigt med att vara del av Muslimska brödraskapets globala nätverk.

Att som Miljöpartiet framställa hans engangemang i Muslimska brödraskapet som enbart akademiskt är häpnadsväckande. Mohamed Temsamani (mp) hade fram tills nyligen en öppen Facebook-profil, men efter granskningen av Mehmet Kaplan (mp) så har han stängt profilen, som tur har jag skärmdumparna.

Skärmdumparna

Han har inte ett generellt intresse för muslimska organisationer, en enkel överblick visar att hans engangemang sträcker sig till Muslimska brödraskapet och dess anhang:
temsamani13

temsamani1temsamani6Hassan al-Banna är Muslimska Brödraskapets grundare, en av den moderna islamismens främsta ideologer och organisatörer. Hans islamism går inte att ifrågasätta:

”It is the nature of Islam to dominate, not to be dominated, to impose its law on all nations and to extend its power to the entire planet.” – Hassan al-Banna

 

temsamani4

Temsamani (mp) gillar även Yvonne Ridley, den ökända antisemiten som Mehmet Kaplan (mp) bjöd in till riksdagen och fick pudla för. Hon har enligt Expo både haft samröre med antisemiter och framför antisemitiska åsikter på sin egen hemsida.

temsamani8Al Qaradawi är Muslimska brödraskapets främste teolog, han anser att man har rätt att avrätta muslimer som väljer att konvertera från Islam, han anser att hustrumisshandel och könsstympningar är legitimt. Han anser att homosexuella och äktenskapsförbrytare ska straffas med piskslag. Han blev för några år sedan inbjuden till Stockholms moskén. Vid detta tillfälle uttryckte han sitt stöd för självmordsattacker riktade mot civila israeler. Han har nekats inträde till Storbritannien och Frankrike.

temsamani2temsamani5temsamani9Diverse grupper till stöd för Muhamed Mursi, ledare för det som han praktiserade som omvärldsbevakare åt.


temsamani7

Muslimska brödraskapet.

temsamani12

Stödgrupp till Erdogan.

 

Temsamani14

Anas Altikriti är grundaren och ledaren för The Cordoba Foundation, som 2009 anklagades av David Cameron att vara en front för Muslimska brödraskapet. Den brittiska banken HSBC frös och stängde ner The Cordoba Foundations konton 2014 för att man inte kunde säkerställa att pengarna skulle användas för illegala ändamål.

En spade är en spade

Att Temsamani är ordförande för Muslimska brödraskapets vinge i Sverige, att han varit omvärldsbevakare för deras parti i Egypten, att han offentligt gett sitt gillande till Muslimska Brödraskapets anhang är helt ”akademiskt” enligt Miljöpartiet.

Frågan är hur många gånger man kan använda en spade för att gräva utan att kalla den för en spade. Mohamed Temsamani är en Islamist med sympatier för Muslimska brödraskapet är bortom dispyt, nu när MP har börjat fara med osanning och backar upp honom visar enbart att de tycker att det är fullt kompatibelt med Miljöpartiets värdegrund.

Samtliga skärmdumpar kan laddas ner här.