Klantarna – Nyheter24

Aron Israelssons sunda förnuft verkar ha inte satt sig i fast MySQL databaserna hos Nyheter24, utan försvunnit samtidigt som han lämnade skutan. Idag låter Nyheter24 (som på sin höjd är ett Flashback med bilder) ”politiker” recensera olika citat från Jan Björklund. Det händer inte så ofta att jag försvarar folkpartister, men denna gång så är det ett oskäligt påhopp.

Jan Björklund:

”På ingen arbetsplats i vuxenlivet kan man komma och gå som man själv vill. Det ska man inte kunna göra i skolan heller.”

”Sverige måste lämna flumskolan bakom sig genom ett ökat fokus på kunskapsresultat”

Tämligen oprovocerande och allmänna citat, men vem låter Nyheter24 komma till tals? Jo, den vänsterorienterade elevrådsorganisationen SVEA. Som betygsätter Jan Björklund genom att på intet sätt beröra själva citaten.

Tobias Jobring Förbundsordförande Sveriges elevråd -SVEA:
”Skiter i experterna, skiter i professionen och skiter i eleverna, vad får Jan Björklund sina idéer ifrån och hur går det att påverka honom?”

Så experterna vill inte ha en kunskapsskola, professionen vill att alla ska komma och gå hur de vill och eleverna vill ha en flumskola? Tobias Jobring och Nyheter24 verkar inte ha gjort hemläxan.

Jan Björklund om förslagen om feministiskt självförsvar i skolan:

”Jag har väl knappast gjort mig känd som en pacifist, men jag måste säga att det är fullständigt sanslöst att lära eleverna karate. Sparkar på halsen kan vara direkt livsfarligt. Det här är bara flum, flum, flum.” – Dagens Nyheter.

Riksdagsledamot Rosanna Dinamarcas (V) betyg:
”Det handlar inte om att man ska slå ned en man bara han tittar på dig.”

Jaha vad bra Rosanna, men du har fortfarande inte berättat varför mer våld är lösningen på problemet? Med din logik borde unga killar som dricker mycket lära sig Krav Maga, för de är troligast att bli misshandlade.

Jan Björklund om säkerhetsläget i Ryssland:

”Ryssland rustar upp sin krigsmakt i dag och de rustar upp den i Östersjöområdet. Dessutom är det så att Ryssland har ett mera aggressivt förhållningssätt till sitt närområde.” – Utfrågning i SVT.

Och vem plockar Nyheter24 ut ur sin hatt? Jo nämligen Birger Schlaug, vår favvo skogstomte från miljötalibanerna!

Schlaug.blogspot.com :
Kanske tror Jan Björklund att Georgien avser att gå in i Skåne, som man gjorde i Sydossetien…Eller att ryssarna tänker landstiga på Gotland för att skydda ryska medborgare, det var ju det Putin presenterade som argument för det blodiga intåget i Georgien…”

Om Ryssland då inte har något motiv för sin militära uppbyggnad i Östersjön, varför rustar de upp den i Östersjöområdet? De kanske bara plöjer ner miljarder för skojs skull, för att det är trevligt och mysigt?

Jan Björklund om burka och niqab i klassrummet:

”Undervisning är kommunikation och man ska kunna se varandra i ansiktet och det är därför som burka och niqab är väldigt olämpligt i klassrummet” –Nyhetetsmorgon TV4

Mikael Trolin, Liberal mångfalds ordförande i Stockholms län, till Sveriges Radio Ekot:
”Det handlar om två elever med burka. Att lyfta detta som ett så allvarligt problem att det behövs lagstiftning är att göra en hönsfarm av en fjäder”

Här skjuter Nyheter24 sig själva ordentligt i foten, Mikael Trolin (FP) säger exakt det det Jan Björklund säger, det är olämpligt och därför bör rektorerna få avgöra om lärare ska få ha niqab eller burka på lektionerna. Folkpartiet har endast öppnat för att ändra lagen så att rekorerna ska få göra denna bedömning om det skulle vara så att lagstöd saknas.

Förövrigt så är de eleverna (lärarelever) som Trolin refererar till förvisså inte så många, men tänk om vi hade argumenterat på samma sätt om sjukvård:

”Det är inte såååå himla många som kommer drabbas om vi inför myntinkast på respiratorerna, bara ett par personer..” – Idiotargument

Gör om gör rätt Nyheter24..