S nya IT-politiska taleskvinna.

Nu har ju många avkrävt en reaktion på Juholts senaste humoristiska sätt att bedriva politik, nämligen att utse min favoritsosse Monica Green till IT-politisk talesperson, kvinnan som ville legalisera incest på morgonen och skärpa lagstiftning på kvällen (hur man nu gör det är en gåta). Jag vill ur djupet av mitt hjärta tacka Juholt för detta.

Som en programmerare har jag byggt upp mitt liv, försörjt mig och så småningom kommer att försörja mig på denna fantastiska teknologi så är det självklart att IT är en hjärtefråga.

Jag är övertygad att branschen mår bättre utav mer laissez fair och mindre regleringar och statlig inblandning och jag anser Monica vara garanten för detta. Monica har ju något slags världsrekord i interpellationer (~164 st är hon uppe i) till ministrar och det är faktiskt svårt som minister att fullt ut bedriva sitt arbete om man, vecka in och vecka ut måste sitta och besvara eviga frågor för riksdagsledamöter som inte orkar att googla sin fråga.

Som många vet har Sverige en IT-minister, Anna Karin Hatt, och trots att jag genuint tror att minister Hatt är en liberal och god människa så är det alltid tryggt att veta att det finns en garant att ministern kommer bli obstruerat i sitt lagstiftande. Tidigare satt Monica Green i finansutskottet och därmed utgjorde ett hot mot Sveriges statsfinanser, detta är nu ett hot som delvis är undanröjt.

Så jag önskar Monica all lycka till och ser fram emot den kommande debatten om hur pingviner är bättre på IT än regeringen.

Förövrigt så anser jag att alla borde gå med denna FB grupp: Vi som vill ha Monica Green som ny partiledare (S)