Brev från FAS 3

Hej på er,

Tack för vårt möte för någon månad sedan.

Jättekul och bra att ni åker runt och kollar in verkligheten. Som ni märker, och som vi och våra deltagare vet, är fas3 upplägget bra och människor som tidigare varit ute i kylan närmar sig arbetsmarknaden och får en ny positiv spinn på sina liv.

På senaste tiden har det varit ganska mycket snack på bla SVT ang FAS3. Även vi blev kontaktade av SVT. SVT besökte oss med ett team och intervjuade mig och två deltagare på vårt kontor.

Detta reportage visades aldrig. Naturligtvis kan man bara spekulera i varför. Dock misstänker våra deltagare att man valde att inte visa det då det inte stämmer överens med SVTs och bild man vill visa om hur illa det är ställt för FAS 3 deltagare och hur giriga FAS3 anordnare är.

Jag nämner detta för er, dels för att det kan vara bra för er som ledamöter i arbetsmarknadsutskottet att vara medvetna om hur reportageserien gått till och dels för att vi helt enkelt vill skicka er och ert gäng en stärkande tanke. Låt er inte förvillas av medias upptåg.

Ni har gjort rätt. Ni gör rätt. Fortsätt frammåt!

Vi fortsätter jobba hårt för att stärka våra deltagare på de olika plan de behöver stöd. Och vi fortsätter att slussa ut folk i verkligt arbete.

Under 2011 har var femte deltagare lämnat oss för vanliga jobb.

Summan är att: FAS3 är bra!
Med rätt stöd ifrån oss anordnare kan individer som varit uträknade
resa sig igen och komma in i matchen.

Lycka till med ert fortsatta arbete!