Journalistisk stroke.

Fredrik Mellgren, denna gigant som har skrivit århundradets sämsta artikel på SvD, har hittat ett samhällsproblem. I det nya kalla hårda Sverige så har moderatstyrda Stockholms läns landsting slaktat strokevården, och människor nekas vård för att det finns för få platser.

Fast uppenbarligen har SVD ju inte koll på någonting, enligt dem har finns det platsbrist. Men de räknar inte med platserna inom neurocenter på Karolinska, som är världsledande inom Stroke. Där erbjuder SLL nya behandlingar, s.k. regenerativa. Ungefär som ”regeneration” i ett dataspel. Dvs. tidigare fick man en käpp och lite sjukgymnastik efter en stroke. Nu kan vi bota vävnader med cellterapier, implantat och läkemedel, vilket är framtiden. Utöver detta finns det NIVA som är intensivvårdsplatser för neuro-patienter. Utöver detta har vi strokepatienter som neurocenter behandlar inom andra vårdgrenar, av det enkla skälet att patienten är multisjuk. Men det här platserna är ju inte vanliga skit-stroke-platser så de ska får ju inte räknas in.

”Internationellt sett har Sverige sannolikt världens bästa strokevård” säger SvD i en annan artikel från samma författare, men Stockholm har Sveriges bästa strokevård. Vilket betyder att Stockholm har världens bästa strokevård. Men det är ju något som förtjänar kritik, eller hur?