Pasta Bali

Den har länge varit en hemlighet, nu är det dags för den att skåda världens ljus. Jag tänkte offentliggöra den godaste spagettiköttfärssåsen som finns.

Du behöver.

  • 500g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • Gurkmeja
  • 500g krossade tomater med chili alt. vanliga krossade tomater
  • En ordentlig matsked tomatpure.
  • Salt, peppar och socker
  • Olivolja
  • Spagetti

Ta en stekpanna, om du har fläskfärs så måste du använda en stekpanna du brukar steka nötfärs i, annars blir SD sura. Själv kör jag blandfärs. Värm upp pannan med spisreglaget på 75%.

Dränk den i olivolja, finhacka löken och pressa vitlöken ner i stekpannan. Ös gurkmeja över löken, den ska bli gulare än Homer Simpson.

Vrid spagettin när du slänger ner den i pannan.

När löken stekt lite så smular du ner köttfärsen, det är viktigt att man smular ner dem då klumpig köttfärs är det värsta som finns samt så stimulerar dina håriga pizzabagarhänder en god smak i köttet.

Sekunden då köttet inte är rött längre så skyfflar du rent en bit av stekpannan där du kan mata in tomatpuren, låt purén steka i 45 sekunder innan du blandar in den med köttfärsen. Salta och peppra. Häll ner de krossade tomaterna.

Släng ner spagettin i det kokande vattnet, obs knäck dem inte!

Släng in en hand socker, mata in lite roliga kryddor du har, jag brukar köra paprikapulver, tabasco, sweet chili sause, basilika, oregano. Smaka av och reglera peppar, salt och sockret.

När köttfärsen känns tjock och klar sänker du värmen till 15% och fiskar upp pastan.

Släng pastan på en tallrik, kötta på med köttfärs och glöm ketchup! BAM!