Nanna Johanssons uppenbara brist på insikt

Public Service socialisten Nanna är rolig, jag ger henne det. Självklart ska man se hennes slakt av mig på Tankesmedjan i P3 som ett humoristiskt inlägg (Lyssna på den om ni vill hänga med i texten nedan).

I hennes tramsande (vilket är hennes beskrivning av sitt deltagande i Tankesmedjan) så försöker hon hävda någon form av saklighet angående muslimers löner vs svenskar, och jag tänkte kort bemöta det.

Om vi förbiser att jämförelsen muslim vs svensk (eller inrikes född) är absurd, eftersom man kan och många är både muslimer och födda i Sverige (Man uppskattar att det finns runt 110 000 muslimer i Sverige). Samt att man kan byta religion etc etc.

Som vanligt är alla rödingar för inlåsta i sin lilla alternerande verklighet för att se det uppenbara grundfelet de gör. I den text jag publicerade tidigare som många rödingar ballade ur på, så hängde de upp sig på siffran 84% (vilket är ett felaktigt sätt att avläsa statistiken).

Många hävdade att på grund av att kvinnor de facto får lägre lön än män, så är F!:s skuldsättning av halva befolkningen legitimerad, men SD:s inte är det för att muslimer rimligtvis tjänar mindre än svenskar.

Fast om muslimer nu skulle tjäna mer än icke-muslimer, vore det ett problem? Ja, enligt F! och Nanna logik så vore det faktiskt helt motiverat att skriva en pamflett liknande den jag publicerade på min blogg. Att okynneshetsa en grupp i samhället och ställa dem mot andra grupper.

Genomsnittsiranien i USA tjänar tex mer än genomsnittsjänkaren. 1/3 av iranierna har en inkomst över $100K jämfört med resten av befolkningen där endast 1/5 tjänar så pass mycket.

Skulle vi tycka att det vore ok om republikaner eller demokrater skulle hetsa mot Iranier? Nanne tycker uppenbarligen det.

Förövrigt är det roligt att Nanna frågar sig vid slutet av programmet om det är ”Ok” för en folkvald att använda sig av vissa ord och jag erkänner, i stundens hetta så var det ett olämpligt uttalande men det hade det varit även om jag som för några månader sen inte var folkvald.

Om Nanna vill tillämpa sin egen måttstock på sig själv så kan hon fråga sig om det är ”Ok” att med statligt stulna pengar oprovocerat beskriva mig som ”idiot” och ”usel”. Men men, det ingår säkert i granskningsuppdraget att hejvilt kasta skit omkring sig på folk.

För övrigt så vann jag på Goodwins lag, gör om, gör rätt.

Foto: Peder Winding